ADR Sud Muntenia

O nouă întâlnire a stakeholderilor proiectului SHREC, desfășurată online

shrec-patrat.jpg

Vineri, 20 noiembrie, ADR Sud Muntenia a organizat online cea de-a treia reuniune a grupului actorilor interesați ai proiectului SHREC, dedicat revizuirii politicilor privind tranziția către o economie cu emisii scăzute de CO2.

Evenimentul a reunit actori importanți din sectorul energetic, ai mediului de afaceri, ai administrației publice locale și naționale precum și ai mediului academic.

Printre participanții la eveniment s-au aflat și reprezenții Complexului Energetic Oltenia care au fost interesați în special de exemplul de buna practică prezentat în cadrul Seminarului tematic online Politici și inovații slovace în domeniul energiei, organizat de partenerii slovaci în luna octombrie, respectiv a Strategiei privind utilizarea hidrogenului ca sursă de energie regenerabilă. Un alt subiect de interes pentru participanți a fost cel cu privire la colaborarea dintre mediul academic și cel de afaceri, privind schimbul de cunoaștere în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile.

Proiectul SHREC este implementat de ADR Sud Muntenia în calitate de partener. Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți politicile regionale și naționale, cu scopul de a crește ponderea energiei obținute din surse regenerabile în mixul global de energie și de a încuraja și facilita producerea și utilizarea surselor regenerabile de către întreprinderi, comunități și gospodării care țintesc spre un viitor cu un consum de energie mai scăzut în emisii de carbon. Proiectul este implementat de către un consorțiu format din opt parteneri din Olanda, Slovacia, Lituania, România, Italia, Spania, Franța și Suedia, al cărui Coordonator este Universitatea de Științe Aplicate Hanze din Olanda. Mai multe detalii cu privire la proiect gasiți accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-shrec/static/1236.

Alte știri ADR Muntenia