ADR Sud Muntenia

Oportunități de finanțare din PTJ, prezentate mediului de afaceri din Prahova

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027, a organizat marți, 14 noiembrie, o întâlnire de prezentare a oportunităților de finanțare cu reprezentanții IMM-urilor din Prahova. Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 09:30, în sala de conferințe a Camerei de Comerț și Industrie Prahova. Delegația ADR Sud-Muntenia, condusă de directorul general, Liviu Gabriel Mușat a prezentat oportunitățile de finanțare, disponibile prin PTJ 2021-2027, pentru IMM-uri. Prezenți la întâlnire au mai fost: Virgiliu-Daniel Nanu, prefectul județului Prahova, Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Lucia Popescu, șef serviciu MIPE și Florin Duma, președintele Pratronatului IMM-urilor din Prahova, alături de peste 50 de reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, discuția a vizat primul apel de proiecte al PTJ 2021-2027, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, din cadrul acțiunii „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”, lansat la sfârșitul lunii octombrie 2023. Prin această componentă vor fi finanțate investițiile pentru dezvoltarea IMM-urilor în teritoriile administrative vizate de program (județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș). Alocarea financiară nerambursabilă pentru județul Prahova, aferentă acestui apel de proiecte, este 104,53 milioane de euro.

PTJ are ca obiectiv, în corelare cu strategiile de dezvoltare ale teritoriilor pentru perioada 2021-2027, sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv a antreprenoriatului feminin, în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv.

ADR Sud-Muntenia a pregătit încă un eveniment asemănător, programat în Mizil, pentru data de 5 decembrie 2023, la Seva Events, începând cu ora 9:30.

La eveniment pot participa toate persoanele interesate de accesarea fondurilor europene nerambursabile disponibile prin PTJ. Confirmarea participării la evenimentul din Mizil se va face la adresa de e-mail helpdesk@adrmuntenia.ro.

Alte știri ADR Muntenia