ADR Sud Muntenia

Oportunităţi de finanţare pentru dezvoltarea mediului de afaceri argeşean

1044118_35609697-1372403830.jpg

În data de 27 iunie, la Piteşti a avut loc o întâlnire de lucru pe tema oportunităţilor de finanţare pentru femeile antreprenor din judeţul Argeş, la care au participat doamna ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, deputata Simona Bucura-Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, Virgil Dumitru.

Seminarul intitulat „Oportunităţi de finanţare pentru femeia antreprenor” a fost organizat de către Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, cu scopul de a prezenta posibilităţile de accesare a fondurilor europene nerambursabile pentru femeile antreprenor, în vederea iniţierii sau dezvoltării unor afaceri, Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea microîntreprinderilor, precum şi pentru a prezenta exemple de bune practici şi proiecte de succes.

În cadrul acestui eveniment destinat oamenilor de afaceri din judeţul Argeş, directorul Liviu Muşat a oferit informaţii utile despre ajutorul de minimis, care se acordă IMM-urilor, prin alocări de la bugetul de stat, sub formă de sume nerambursabile. Aceste fonduri provin din bugetul Ministerului Finanţelor Publice, fiind acordate în proporţie de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro în cazul întreprinderilor care activează în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi. Schema instituită prin HG nr. 274/2013 are ca obiectiv stimularea realizării de investiţii de către întreprinderile mici şi mijlocii şi crearea de noi locuri de muncă.

Emiterea acordurilor pentru finanţare se realizează de la data deschiderii sesiunii până la 30 iunie 2014, cu posibilitatea prelungirii, în limita bugetului alocat schemei.

Prima sesiune de depunere se va derula în perioada 16 august – 31 octombrie 2013, în limita bugetului anual alocat schemei.

Alte știri ADR Muntenia