ADR Sud Muntenia

Oportunităţile de finanţare disponibile prin PR SM 2021-2027, prezentate la INNOCONSTRUCT 2024

Liviu-Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat la cea de-a IV-a ediţie a Conferinței Internațională despre Inovarea în Construcții, organizată de Clusterul Technology Enabled Construction – TEC, în perioada 29-30 mai, la Bucureşti. INNOCONSTRUCT este cea mai importantă conferinţă internaţională, organizată în România, privind inovarea şi digitalizarea în construcţii. În cadrul evenimentului, directorul general al ADR Sud-Muntenia a prezentat oportunităţile de finanţare disponibile în cadrul Programul Regional Sud-Muntenia (PR SM) 2021-2027, pentru care, Agenţia deţine rolul de Autoritate de Management. De asemenea, din partea ADR Sud-Muntenia a mai participat şi expertul tehnic din cadrul UIP E.L.E.N.A., conf. univ. dr. ing.Cătălin Lungu, în calitate de moderator în panelul dedicat eficienţei energetice în construcţii.

În deschiderea evenimentului a fost invitat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, alături de preşedintele clusterului, Cristian Erbaşu şi de rectorul UTCB, prof. dr. ing. Radu Văcăreanu. De asemenea, în cadrul panelurilor şi al meselor rotunde, alături de lideri de companii şi de asociaţii profesionale sau parteneri sociali, au participat şi reprezentanţi ai mai multor instituţii din administraţia centrală şi regională.

Conferinţa a reunit peste 300 de antreprenori, directori şi experţi din firmele de proiectare, instalaţii şi construcţii, precum şi din firme de tehnologie relevante pentru industria construcţiilor, atât din România, cât şi din alte ţări membre UE.

Ediția de anul acesta s-a transformat într-un summit propriu-zis, bucurându-se de prezența a peste 100 de vorbitori, având 14 evenimente paralele, inclusiv 6 workshop-uri, 4 mese rotunde, 2 conferințe, un hackathon și un eveniment de match-making. Subiectele abordate variază de la calificări la modelarea informațiilor privind clădirile, de la eficiența energetică la tehnologii inovatoare din sector, de la inovare la finanțare, de la Digital Twin la servicii de inovare digitală, iar abordarea este un amestec de prezentare a bunelor practici sau tehnologii inovatoare, dezbateri în diverse formate și discuții unu-la-unu între participanți.

Evenimentul creează un cadru propice pentru colaborări noi, schimb de idei și perspective, oferind totodată oportunități de dezvoltare profesională pentru participanţi.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este Autoritate de management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și gestionează peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 este publicat pe site-ul Agenției, www.adrmuntenia.ro, în secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > PR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/program/static/60

Alte știri ADR Muntenia