ADR Sud Muntenia

Programe gratuite de training pentru potenţialii beneficiari de fonduri europene din cadrul Programului Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice” (POS - CCE)

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) anunţă că potenţialii beneficiari de fonduri europene din cadrul Programului Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice” (POS - CCE) vor putea participa începând cu luna iulie la programe gratuite de training. Programul de instruire este lansat de Autoritatea de Management pentru POS - CCE din cadrul MEF, în baza Proiectului cu finanţare PHARE ,,Asistenţă tehnică pentru întărirea capacităţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (partea economică) de coordonare şi management al fondurilor structurale”. Sesiunile de instruire vor fi susţinute de un consorţiu de consultanţi români şi străini cu experienţă în proiecte similare. MEF preconizează că seria de traininguri va debuta, la finele lunii iulie, urmând să se desfăşoare pe parcursul mai  multor luni atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.
De asemenea, MEF anunţă că pentru anumite operaţiuni din cadrul POS – CCE, ce vor fi lansate începând cu trimestrele III şi IV ale anului 2008, participanţii la sesiunile de formare pot beneficia suplimentar de asistenţă în pregătirea documentaţiei de proiect (studii de fezabilitate, planuri de afaceri etc.).
            Toţi cei interesaţi să participe la aceste seminarii se pot înscrie accesând sistemul de înregistrare on-line http://poc.minind.ro, iar detaliile privind instruirea şi asistenţa oferită se pot găsi la adresa http://amposcce.minind.ro/tacce.html. De asemenea, solicitările pot fi trimise la numărul de fax +4021 20 25 275 în care trebuie menţionate denumirea organizaţiei/companiei, numărul de fax pentru confirmare şi axa prioritară de care respectiva entitate este interesată.
            POS – CCE dispune, pentru perioada 2007-2013,  de un buget de aproximativ trei miliarde de euro, bani nerambursabili destinaţi proiectelor pentru dezvoltarea întreprinderilor, promovarea cercetării şi dezvoltării tehnologice, promovarea utilizării tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor de către firme şi administraţia publică, precum şi dezvoltării sectorului energetic în condiţiile protejării mediulului.

 

 

Biroul de presă al Ministerul
 Economiei şi Finanţelor

Alte știri ADR Muntenia