ADR Sud Muntenia

Reprezentanții Adr Sud Muntenia, la cea de-a VI a întâlnire transnațională organizată în cadrul proiectului UpGrade SMEs

Informare-San-Sebastian---antet-corect-1.jpg

În perioada 24 - 25 octombrie 2018, doi reprezentanţi ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, împreună cu un reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și un reprezentant al Centrului Român pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii - CRIMM, stakeholderi în cadrul grupului de lucru al proiectului, au participat la cea de-a VI a întâlnire transnațională organizată în cadrul proiectului UpGrade SMEs. Acest eveniment a fost organizat în cadrul celei de a V-a ediții a Săptămânii Inovării – Donostia WEEKINN de către partenerul spaniol al proiectului, Agenția de Dezvoltare Economică San Sebastian, agenție ce se află în subordinea Primăriei din San Sebastian. 

Astfel, în data de 24 octombrie, partenerii au participat la conferința pe tema Internaționalizarea teritorială – modele de inovare și atragere internațională a talentelor. Tema întâlnirii a fost rolul orașelor în susținerea inovării la nivel internațional. În acest sens, reprezentanți ai primăriilor și ai autorităților regionale din Oslo, Helsinki, Utrecht și San Sebastian au prezentat activitatea acestora de sprijinire a IMM-urilor, a întreprinzătorilor și a cercetătorilor care, prin activitatea lor, pot aduce valoare adăugată și pot îmbunătăți activitatea economică a acestor orașe și regiuni.

Cea de a doua zi a fost dedicată analizării stadiului de implementare a proiectului, iar partenerii au prezentat fiecare activitatea desfășurată în perioada mai – septembrie 2018. Ulterior, reprezentanta ADR Sud Muntenia, Gilda NICULESCU, a expus prima versiunea a componentei de analiză Policy Integration, document agreat de consorțiu ce urmează să fie actualizat în conformitate cu recomandările partenerilor din Germania și Olanda care doresc să completeze acest raport.

În continuare, liderul de proiect a reliefat progresul activității consorțiului UpGrade SMEs, subliniind aspectele care necesită îmbunătățite și, totodată, au fost evidențiați indicatorii și pașii care trebuie urmați pentru a depăși provocările întâmpinate în implementarea acestui proiect.

Proiectul UpGrade SMEs  este implementat de un consorțiu format din opt parteneri din șase state din aria eligibilă a Programului Interreg Europe (România, Ungaria, Olanda, Germania, Portugalia, Spania). Bugetul total al proiectului este de 1.696.875 de euro din care bugetul alocat ADR Sud Muntenia este 185.000 de euro, contribuția proprie fiind de 3.700 de euro. Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2020.

Alte știri ADR Muntenia