ADR Sud Muntenia

Reprezentanții Adr Sud Muntenia, la workshopul de dialog politic al proiectului SENSES

Informare-PLD-Bratislava-1-835x111.jpg

În data de 23 octombrie 2018, a avut loc la Bratislava, workshopul cu tema „dialog politic” organizat de partenerul slovac al proiectului SENSES, Agenția Slovacă de Afaceri.

Astfel, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură - Argeş, în calitate de partenere în cadrul proiectului, precum și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mioveni,județul Argeș – în calitate de stakeholder în cadrul grupului de lucru al proiectului, au fost reprezentate la această întâlnire de lucru ce a abordat subiecte precum discutarea stadiului economiei sociale pentru perioada post 2020 în contextul economiei sociale precum și maniera în care obiectivele strategiei Europa 2020 vor fi integrate în procesul de implementare

Proiectul SENSES are ca obiectiv crearea unei rețele transnaționale de întreprinderi sociale (SEs), întreprinderi tradiționale responsabile social, investitori financiari în economie socială, factori de decizie, mediul academic, funcționari ai ONG-urilor care însumează în total 600-800 de membri din regiunea Dunării. Rolul acestora este de a promova în comun un model inovator de întreprindere socială precum și inovarea socială în dezvoltarea economică durabilă a regiunii Dunării.

Proiectul SENSES este implementat de un consorțiu format din 17 parteneri din 10 state din aria eligibilă a Programului Transnațional Dunărea (Cehia, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Austria, Croația, Serbia, Belgia, Moldova și România). Bugetul total al proiectului este de 1.530.777,50 euro, iar bugetul ADR Sud Muntenia este de 132.097,62 euro, contribuția proprie fiind de 2.641,96 euro. Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2019.

Alte știri ADR Muntenia