ADR Sud Muntenia

RIS/INnSoM – Inoveazã Sud Muntenia !

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia se pregateste sa implementeze proiectul RIS/INnSoM - Inoveaza Sud Muntenia. Acest proiect a castigat finantare de la Comisia Europeana prin intermediul programului Cadru 6. La nivelul tarii, alte patru agentii au castigat proiectul RIS pentru regiunile lor, fapt ce situeaza Romania pe locul doi in Europa dupa Polonia, ca numar de proiecte RIS castigate in anul 2004, pe programul Cadru 6.

 

INnSoM este prima strategie de inovare regionala ce va fi elaborata si implementata in Sud Muntenia. In vederea realizarii acestei strategii, Agentia pentru Dezvoltare Regionala si-a ales ca parteneri straini pe META Srl Umbria(din Italia) si Agentia de Dezvoltare din Nord-Vestul Angliei(Marea Britanie).

 

La nivelul regiunii Sud Muntenia, lansarea oficiala a proiectului RIS/INnSoM va avea loc pe data de 9 decembrie, la Ploiesti. La inceputul lunii noiembrie ADR a lansat o runda de seminarii regionale adresate grupurilor de parteneriat local in vederea popularizarii si constientizarii conceptului de strategie de inovare.In cadrul acestor intalniri a fost descris proiectul RIS/INnSoM si etapele acestuia si a fost propus un acord de colaborare.

 

 

Consilier Comunicare

 

Daniela Traian

Alte știri ADR Muntenia