ADR Sud Muntenia

S-a semnat al treilea contract finanţat din Programul Operaţional Regional

Marţi, 3 februarie 2009, s-a semnat al treilea contract finanţat din Programul Operaţional Regional. Documentul a fost parafat  de reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (în calitate de Autoritate de Management), reprezentantul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia ( în calitate de Organism Intermediar) şi reprezentanţii unităţilor  administrativ teritoriale municipiul Târgovişte şi Comuna Răzvad.

Contractul semnat marţi este cel de-al treilea  proiect, la nivelul regiunii Sud Muntenia, ce primeşte finanţare din REGIO (Programul Operaţional Regional 2007-2013). Municipiul Târgovişte  şi Comuna Răzvad vor beneficia  de fonduri nerambursabile în cadrul Axei 2, domeniul de intervenţie 2.1 Reabilitarea şi Modernizarea Reţelei de Drumuri Judeţene, Străzi Urbane-inclusiv Construcţia/Reabilitarea şoselelor de centură  pentru proiectul „Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte”. Proiectul are o valoare totală de 88.789.047,00 lei, din care 62.026.901,47 lei fonduri FEDR nerambursabile, 8.246.351,06 lei  finanţare de la bugetul naţional şi 1.434.148, 01 cofinanţarea beneficiarului. Proiectul  are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea şoselei de centură a municipiului Târgovişte şi extinderea sa pe patru benzi, acolo unde este posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseul inelului de centură.
Durata de implementare a acestuia va fi de 40 de luni, perioadă în care se vor realiza lucrări de modernizare şi reabilitare a drumului de centură cu o lungime de 13,808 km reabilitarea si construirea a 4 poduri si pasaje, precum si reabilitarea a 4 sensuri giratorii.

 

Alte știri ADR Muntenia