ADR Sud Muntenia

S-au semnat trei noi contracte Regio pentru dezvoltarea microîntreprinderilor din Sud Muntenia!

Joi, 12 mai, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-au semnat trei noi contracte de finanţare, ai căror beneficiari sunt trei microîntreprinderi din regiunea noastră. Acestea  au solicitat finanţare nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

Primul proiect semnat aparţine SC BRIHAMED SRL din municipiul Călăraşi, care primeşte finanţare pentru cererea „Creşterea competitivităţii economice a SC BRIHAMED SRL, prin achiziţia de aparatură performantă”. Valoarea totală a investiţiei este de 329.469,86 lei, din care valoarea fondurilor nerambursabile din FEDR reprezintă 265.701,50 lei, restul de 63.768,36 lei fiind valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia. Perioada de implementare a proiectului este de şase luni, interval de timp în care vor fi achiziţionate echipamente şi aparatură medicală de ultimă generaţie. De asemenea, în urma implementării acestui proiect  vor fi create trei locuri de muncă permanente în municipiul Călăraşi.

Cel de-al doilea proiect semnat este „Diversificarea activităţii SC Cartel SRL prin demararea activităţilor de producţie” şi se va implementa în municipiul Piteşti. Valoarea totală a cererii de finanţare este de 1.189.292,97 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 865.166,75 lei (fonduri nerambursabile FEDR 858.000; contribuţia eligibilă a beneficiarului 7.166,75 lei). Durata de derulare a proiectului este de şapte luni. Cu ajutorul fondurilor Regio, firma Cartel SRL din Piteşti îşi va diversifica gama de servicii prestate prin dezvoltarea liniei de producţie a ambalajelor din carton pentru industria alimentară. Totodată, finanţarea nerambursabilă din Regio îi va permite firmei să creeze şapte noi locuri de muncă permanente, cu normă întreagă.

Cel din urmă contract ce a fost parafat ieri, 12 mai, se numeşte „Producţie sisteme de compartimentare”. Beneficiarul contractului este SC Mausmann Consulting SRL din Ploieşti. Valoarea totală a proiectului este de 1.057.100 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 852.500 de lei (fonduri FEDR), iar valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă valorii totale a proiectului este de 204.600 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de opt luni. Obiectivul general al investiţiei, ce se va realiza în oraşul Mizil, este creşterea ponderii industriei de prelucrare în economia regiunii Sud Muntenia, prin realizarea unei capacităţi de producţie de sisteme de compartimentări cu pereţi uşori din profile de aluminiu.

ADR Sud Muntenia  este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Alte știri ADR Muntenia