ADR Sud Muntenia

Școala Gimnazială „Profesor Stănescu Cristea" din comuna Cornu, reabilitată termic prin Regio

Sâmbătă, 1 iunie a.c., Liviu-Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, la evenimentul de inaugurarea al proiectului „ Modernizare și automatizare instalații, utilități Școala Gimnazială „Profesor Stănescu Cristea" din comuna Cornu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice”, finanţat prin Regio.

La eveniment au mai luat parte autorităţile publice locale, cadrele didactice şi elevii şcolii.

Primăria comunei Cornu, din judeţul Prahova, în calitate de beneficiar al proiectului, a primit finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 - „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, operaţiunea destinată clădirilor publice. Degrevarea bugetul statului de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, reducerea cheltuielilor cu întreținerea clădirii de învățământ, susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și crearea unor noi locuri de muncă, a reprezentat obiectivul general al proiectului.

Investiția a presupus izolarea termică a clădirii pe o suprafaţă totală de aproape 2.400 mp, montarea a 126 de panouri fotovoltaice şi adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, s-a obţinut reducerea cu minim 40% a consumului de energie pentru încălzire.

Durata de implementare a proiectului este de 47 de luni, iar bugetul investiției a are o valoare totală de peste 8.9 milioane de lei, din care peste 5 milioane de lei a reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR. 

8_7.jpg
5_11.jpg
2_23.jpg
1_34.jpg
7_6.jpg
3_21.jpg
4_23.jpg
9_8.jpg
10_9.jpg

Alte știri ADR Muntenia