ADR Sud Muntenia

Seminar de informare dedicat beneficiarilor PTJ 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027, a organizat astăzi, 14 octombrie a.c., în format online, un seminar de instruire pentru  beneficiarii care au semnat contracte de finanţare în cadrul apelului dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme ce vizează activitățile de informare si vizibilitate, prevazute în Ghidul de Identitate Vizuală 2021-2027, ce vor fi aplicate de către beneficiarii fondurilor PTJ,  precum și modul de utilizare a generatorului online de materiale de informare 2021-2027 (https://generatormachete.mfe.gov.ro/).

Beneficiarii au fost informați și despre modul de derulare a procedurilor de achizitii publice, respectiv etapele necesare înregistrarii pe platforma www.fonduri-ue,  verificarea si avizarea cheltuielilor și monitorizarea proiectelor, respectiv teme de interes aferete procesului de implementare ale viitoarelor proiecte.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru PTJ 2021-2027 gestionează 277 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv companiilor și administrațiilor publice locale din județului Prahova – pentru a face față provocărilor economice și sociale legate de tranziția către o economie verde. Finanțarea are la bază Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în Județul Prahova, elaborat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu mediul de afaceri și alți parteneri sociali.

Mai multe detalii despre PTJ 2021-2027, puteți afla accesând link-ul: https://www.adrmuntenia.ro/programul-tranzitie-justa-20212027/static/1559 şi site-ul MIPE: https://mfe.gov.ro/ptj-21-27/.

 

Alte știri ADR Muntenia