Acum ne puteți găsi și pe

Seminar informativ destinat persoanelor fizice din Prahova, pentru promovarea oportunităților proiectului „Start pentru afacerea ta! - Regiunea Sud Muntenia”

Miercuri, 16 mai, a avut loc ultimul seminar informativ din cadrul sesiunii de promovare a proiectului „Start pentru afacerea ta” - Regiunea Sud Muntenia, la Ploiești, ce s-a organizat la sediul Consiliului Județean Prahova.

Seminarul de informare a fost destinat unui număr de aproximativ 30 de persoane fizice interesate de oportunitățile oferite de proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”, în cadrul căruia vor fi organizate cursuri gratuite de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și va putea fi accesat un ajutor de minimis în valoare de maxim 40 de mii de euro pentru înființarea unei afaceri non-agricole în zona urbană.

Cu această ocazie, au fost prezentate principalele activități ce vor fi derulate în cadrul proiectului finanțat prin POCU, precum și detalii despre organizarea a 14 cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, la finalul cărora va fi lansată o competiție în care vor fi finanțate minim 42 de planuri de afaceri cu fonduri nerambursabile de maxim 40 de mii de euro.

Începând cu data de 11 mai au demarat cursurile de instruire la nivelul regiunii Sud Muntenia, destinate persoanelor fizice inactive (șomeri) și active (angajați sau persoane care desfășoară o activitate independentă), care intenționează să-și deschidă o afacere în regiunea noastră.

În cadrul acestui program de formare profesională își vor îmbunătăți competențele antreprenoriale, cu scopul de a învăța să realizeze planuri de afaceri sustenabile, în urma cărora să înființeze afaceri cu profil non-agricol. Durata unui curs este de 40 de ore și se va desfășura pe parcursul a 5 - 10 zile, în funcție posibilitatea de participare a cursanților. La final va fi organizat un examen de evaluare, în urma căruia vor fi acordate certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și câte 3 premii în valoare de 500 de lei, pentru cele mai bune idei de afaceri.

Cursurile de instruire, ale căror locații și date de desfășurare au fost stabilite până în prezent, au loc astfel:

  • Călărași – 11 – 20 mai (participarea la curs)/ 25 mai (susținerea examenului);
  • Pitești – 11 – 20 mai (participarea la curs)/ 30 mai (susținerea examenului);
  • Alexandria – 18 – 27 mai (participarea la curs)/ 31 mai (susținerea examenului);
  • Slobozia – 26 mai – 8 iunie (participarea la curs)/ 9 iunie (susținerea examenului);
  • Pitești – 1 iunie – 10 iunie (participarea la curs)/ 18 iunie (susținerea examenului);
  • Târgoviște – 8 – 17 iunie (participarea la curs)/ 22 iunie (susținerea examenului).

Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și sunt interesate să participe la acest proiect sunt invitate să-și depună candidaturile cât mai curând posibil. Menționăm că pentru județul Prahova este în curs de formare prima grupă de cursanți, așadar în măsura în care sunteți interesați, vă invităm să luați legătura cu expertul Grup țintă din cadrul Biroului Județean Prahova – Andrei Duran, expert Serviciul Dezvoltare în cadrul ADR Sud Muntenia – tel.: 0723/905.612, e-mail: programe@adrmuntenia.ro.

Reamintim că ADR Sud Muntenia, în calitate de partener, alături de Asociația „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”, în calitate de lider, implementează acest proiect de la începutul anului, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți” – România Start-up Plus.

Detalii despre proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia” aflați pe website-ul Agenției – www.adrmuntenia.ro, secțiunea Proiecte, link: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-start-pentru-afacerea-ta/static/1025, precum și website-ul liderului de proiect – www.ptir.ro și pe pagina de Facebook a proiectului - https://www.facebook.com/startpentruafacereata/.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.