Acum ne puteți găsi și pe

Seminarul de informare „Start pentru afacerea ta! - Regiunea Sud Muntenia”, la Giurgiu!

Miercuri, 25 aprilie, ADR Sud Muntenia a organizat un nou seminar de informare privind oportunitățile proiectului „Start pentru afacerea ta! Regiunea Sud Muntenia”.

Evenimentul a avut loc la Giurgiu, la sediul Consiliului județean, având ca obiectiv promovarea programului de formare profesională oferit gratuit și posibilitatea accesării unui ajutor de minimis de până la 40 de mii de euro nerambursabili, prin proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”.

ADR Sud Muntenia implementează acest proiect, ce este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman, în calitate de partener, alături de Asociația „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”.

La seminarul de informare au participat peste 30 de persoane fizice interesate de cursurile de instruire în domeniul antreprenoriatului, oferite prin proiect, pentru a învăța să realizeze planuri de afacere sustenabile, în urma cărora să înființeze afaceri non-agricole în mediul urban.

Proiectul are o durată de derulare de 3 ani și vivează organizarea la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia a 14 cursuri de instruire gratuite, ce vor avea loc în două runde la nivelul fiecărui județ. Aceste cursuri vor fi certificate ANC și sunt destinate persoanelor fizice – inactive (șomeri) și active (care sunt angajați sau care desfășoară o activitate independentă), ce doresc să-și înființeze o afacere cu profil non-agricol în mediul urban. La finalul sesiunii de 14 cursuri de competențe antreprenoriale va fi lansată o competiție de planuri de afaceri, în urma căreia vor fi evaluate și selectate minim 42 de planuri ce vor primi finanțare nerambursabilă de maxim 40 de mii de euro pentru a înființa noi întreprinderi.

Persoanele selectate în vederea acordării ajutorului de minimis vor participa ulterior la stagii de practică în întreprinderi ce desfășoară activități în aceeași grupă CAEN cu cea a planului de afaceri selectat, în scopul dobândirii de abilități practice în domeniul în care vor demara noua afacere, unde vor beneficia de consiliere, consultanță, mentorat în scopul consolidării și punerii în aplicare a afacerii și vor fi sprijinite în vederea înființării întreprinderilor.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și sunt interesate să participe la acest proiect sunt invitate să-și depună candidaturile cât mai curând posibil.

Detalii despre acest program, precum și despre proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia” aflați pe website-ul Agenției – www.adrmuntenia.ro, secțiunea Proiecte, link: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-start-pentru-afacerea-ta/static/1025, precum și website-ul liderului de proiect – www.ptir.ro și pe pagina de Facebook a proiectului - https://www.facebook.com/startpentruafacereata/.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.