ADR Sud Muntenia

Reprezentanții ADR Sud Muntenia, la întâlnirea Comitetului de coordonare al proiectului SENSES

senses-antet-835x115_0.jpg

În data de 21 februarie 2019, doi reprezentanţi ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au participat la întâlnirea Comitetului de coordonare al proiectului SENSES care a avut loc la Belgrad, Serbia. Evenimentul a fost organizat de către partenerul sârb – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Serbiei.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de managementul proiectului, implementarea pachetelor de lucru, platforma de instruire on-line, precum și evenimentele ce urmează a fi organizate, conform aplicației. Următoarea întâlnire va fi organizată de ADR Sud Muntenia, sub forma unui Workshop privind politicile de economie socială din Regiunea Dunării, ce va avea loc în România, în județul Prahova. La întrunire vor participa partenerii proiectului și factori de decizie din domeniul politicilor publice din țările partenere.

Proiectul SENSES are ca obiectiv crearea unei rețele transnaționale de întreprinderi sociale, întreprinderi tradiționale responsabile social, investitori financiari în economie socială, factori de decizie, mediul academic, reprezentanți ai ONG-urilor care însumează 600-800 membri din regiunea Dunării. Rolul acestora este de a promova în comun un model inovator de întreprindere socială precum și inovarea socială în dezvoltarea economică durabilă a regiunii Dunării. Proiectul SENSES  este implementat de un consorțiu format din 17 parteneri din 10 state din aria eligibilă a Programului Transnațional Dunărea  (Cehia, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Austria, Croația, Serbia, Belgia, Moldova și România). Bugetul total al proiectului este de 1.530.777,50  euro, iar bugetul ADR Sud Muntenia este de 132.097,62 Euro, contribuția proprie fiind de 2.641,96 euro. Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2019.

Proiect cofinanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană (FEDR și IPA)
www.interreg-danube.eu/senses

Alte știri ADR Muntenia