ADR Sud Muntenia

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia reunit în ședință ordinară în municipiul Slobozia, județul Ialomița

Joi, 26 septembrie, la Centrul Cultural Unesco „Ionel Perlea” din Slobozia, județul Ialomița, a avut loc ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (CpDR). Reuniunea condusă de președintele CpDR, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, s-a desfășurat în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Alexandru Potor și a consilierei ministrului fondurilor europene, Carmen Boteanu. Prezența acestora succede întâlnirii informale pe care doamna Roxana Mânzatu, ministrul fondurilor europene, a avut-o cu reprezentanții CpDR și ADR Sud Muntenia, ocazie deosebit de fructuoasă în contextul absorbției fondurilor europene.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat, spre aprobare, șase proiecte de hotărâre privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. De asemenea, au fost realizate informări cu referire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), precum și la măsurile întreprinse de Agenție pentru implementarea hotărârilor luate în cadrul CpDR. Nu în ultimul rând, au fost prezentate demersurile realizate, până în prezent, de ADR Sud Muntenia în vederea pregătirii viitoarei perioade de programare.

În încheierea ședinței au fost analizate propunerile consiliilor județene din regiunea Sud Muntenia cu privire la îmbunătățirea infrastructurii rutiere în cadrul viitorului exercițiu financiar.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiunea noastră (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Alte știri ADR Muntenia