Vineri, 24 noiembrie a.c., la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc ultima ședință din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud-Muntenia.
Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi spre aprobare au avut în vedere activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia. Astfel, membrii CpDR au avizat favorabil: raportul de activitate al Agenției pentru perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2023; Regulamentul de organizare și funcționare al ADR Sud-Muntenia și noua organigramă, alături de statul de funcții al instituției. De asemenea, a fost aprobat bugetul ADR Sud-Muntenia pentru anul 2024 și actualizarea listei de proiecte prioritare pentru domeniul infrastructurii rutiere județene ce urmează să fie depuse în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia. Consiliul are rolul de a coordona activitățile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională și este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este o instituție neguvernamentală, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcționează în domeniul dezvoltării regionale. Agenția este principala organizație de nivel regional care are responsabilitatea și autoritatea elaborării strategiei și implementării politicilor de dezvoltare regională. Pentru îndeplinirea atribuțiilor sale, Agenția colaborează cu autorități ale administrației publice centrale și locale, instituții, organisme, societăți comerciale, institute de cercetare, universități și alte persoane juridice și fizice din țară și străinătate interesate în dezvoltarea economică, socială și culturală a regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia.