Acum ne puteți găsi și pe

Vizită de studiu la Lisabona, pentru îmbunătăţirea cadrului de planificare şi programare financiară

img_5369-1433917630.jpg

O delegaţie a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, formată din reprezentanţi ai structurilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional şi în coordonarea proiectelor de dezvoltare şi cooperare ale Agenţiei, alături de reprezentanţi din cadrul serviciilor suport, au participat, în perioada 31 mai - 5 iunie, la cea de-a doua vizită de studiu organizată în cadrul proiectului „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajaţii ADR Sud Muntenia, prin schimb de experienţă şi transfer de bune practici”.

Evenimentul s-a desfăşurat la Lisabona, Portugalia, având ca obiectiv realizarea unui schimb de experienţă şi transfer de bune practici de la instituţii omoloage din State Membre ale Uniunii Europene, care ar putea fi utilizate ca modele de către ADR pentru regiunea Sud Muntenia, precum şi de celelalte regiuni de dezvoltare din România, în vederea implementării fluente şi eficace a instrumentelor structurale, precum şi îmbunătăţirii regulilor procedurale de lucru. Totodată, acesta a vizat stabilirea priorităţilor şi definirea politicilor publice şi proiectelor, în contextul pregătirii noilor programe de dezvoltare de după 2013.

Cu această ocazie, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au vizitat locurile de implementare a unor investiţii de succes cofinanţate din POR Lisabona, ce reprezintă proiecte pilot în domeniul cercetării, inovării şi dezvoltării de produse, precum şi reabilitarea şi dezvoltarea urbană a unor cartiere din zonele defavorizate ale Lisabonei.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia implementează, în calitate de beneficiar, începând cu luna ianuarie, proiectul „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajaţii ADR Sud Muntenia, prin schimb de experienţă şi transfer de bune practici”. Contractul este finanţat prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, în cadrul Facilităţii de Asistenţă Tehnică, Lot III – Transfer de expertiză. Valoarea totală a proiectului este în valoare de 265.158,50 lei, cu TVA, iar durata de implementare este de 22 de săptămâni.

Proiectul are ca scop sprijinirea autorităţilor publice locale, în vederea îmbunătăţirii cadrului de planificare şi programare financiară. Rezultatul de impact al proiectului urmăreşte intensificarea cooperării între instituţiile/organismele de dezvoltare regională din ţările vizitate şi aprofundarea cunoştinţelor legate de implementarea fondurilor structurale şi de coeziune necesare pentru perioada de programare 2014 - 2020.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.