Acum ne puteți găsi și pe

Workshop regional privind politica industrială, la ADR Sud Muntenia

dsc_0002-1505138888.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, împreună cu Ministerul Economiei au organizat luni, 11 septembrie, la Călăraşi, o întâlnire de lucru destinată reprezentanţilor mediului public, privat, academic şi de cercetare – dezvoltare – inovare din regiunea Sud Muntenia.

Scopul organizării acestei dezbateri la nivel regional, ce a avut loc la sediul Agenţiei, a constat în analizarea obiectivelor noului document de politică industrială, elaborat în cadrul proiectului SIPOCA 7 „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

În deschiderea evenimentului, Daniela Traian, director adjunct Dezvoltare şi Comunicare, a prezentat activitatea derulată de ADR Sud Muntenia şi rolul pe care îl are în dezvoltarea economică a regiunii Sud Muntenia, punând accent pe proiectele finanţate din fonduri europene, pe care Agenţia le implementează în calitate beneficiar - partener sau coordonator.

Cu această ocazie, reprezentanţii Ministerului Economiei au oferit informaţii despre noul document de politică industrială, subliniind faptul că prin implementarea proiectului SIPOCA 7 se urmăreşte consolidarea capcităţii instituţionale a ministerului, prin dezvoltarea capacităţii de a fundamenta, de a implementa, de a monitoriza şi evalua politici publice.

Unul din rezultatele proiectului se referă la elaborarea documentului de politică industrială a României, care va stabili priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru reindustrializarea economiei româneşti, printr-un amplu proces de analiză şi consultare, atât la nivel naţional, cât şi la nivel regional cu factorii implicaţi, precum: autorităţi de stat centrale, regionale şi locale cu competenţe în domeniul economic, reprezentanţi ai industriei, mediului academic şi ai altor organizaţii cu rol catalizator.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.