ADR Sud Muntenia

Ziua Copilului – Explorator pe urmele lui Regio

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului printr-un program activ dedicat celor mici. Vineri, 31 mai a.c., echipa ADR Sud-Muntenia, condusă de directorul general, Liviu Gabriel Muşat şi directorul Cabinetului Directorului General, Andreea-Mirela Tache, a derulat mai multe activităţi în aer liber, în cadrul evenimentului Ziua Copilului – Explorator pe urmele lui Regio. Alături ne-au fost elevii clasei a II-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din municipiul Călăraşi, aflaţi sub îndrumarea învăţătoarei, Ionela Tănase. Şcoala a beneficiat de finanţare europeană pentru realizarea Proiectului „Reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale Tudor Călăraşi Vladimirescu”, prin Regio.

Cu mic, cu mare, am străbătut municipiul Călăraşi explorând obiectivele de interes pentru copii, realizate cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, program cunoscut şi sub numele Regio.

Punctul de start a fost Parcul de Vest, recent realizat cu fonduri Regio, în cadrul Proiectului „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest a municipiului şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”. Peste 18 milioane de lei au fost investiţi în crearea a 75.000 mp spaţii verzi, skate parc, alei pietonale, spaţii de joacă şi platforme pentru amplasare foişoare.

Centrul pietonal, a fost următorul obiectiv vizitat. Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului”, cu o valoare totală de aproape 50 de milioane de lei a vizat modernizarea platformelor şi aleilor pietonale, modernizarea zonei carosabile şi a reţelei de alimentare cu energie electrică, cu apă şi canalizare, amplasarea de dotări şi echipamente stradale, precum şi realizarea de: fântâni, elemente de şedere de tip deck, spaţii verzi.

Principala arteră de circulaţie din municipiul Călăraşi este strada Bucureşti, reabilitată şi modernizată cu fonduri Regio, în cadrul Proiectului “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași, prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local strada București - Prelungirea București”. Aproape 47 milioane de lei au fost investiţi în modernizarea suprafeţei carosabile, trotuarelor, sensurilor giratorii şi a 17 staţii de autobuz

Drumeţia noastră s-a încheiat cu o vizită la Centrul Cultural Poşta Veche - Centru de activități recreative și educative. “Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric Poșta veche din Municipiul Călărași” s-a numit proiectul cu o valoare de peste 11.5 milioane de lei, în cadrul căruia clădirea a fost restaurată şi redată circuitul cultural al oraşului.

În această zi, cei mici au avut posibilitatea de a învăţa prin joc şi explorarea urbană, câteva informaţii despre Uniunea Europeană şi importanţa fondurilor europene nerambursabile în realizarea investiţiilor ce aduc îmbunătăţiri traiului în comunităţile locale.

 

 

Alte știri ADR Muntenia